W Warszawie ruszyło jedno z największych Centrów Medycznych LUX MED

Warszawa, 9 listopada 2009 r.

2 listopada br. uruchomione zostało jedno z największych Centrów Medycznych LUX MED w Polsce. W nowej placówce przy ul. Postępu 21 C w Warszawie, na powierzchni 2500 m2, mieści się ponad 60 gabinetów lekarskich i zabiegowych.

Nowoczesna placówka zlokalizowana jest w Parku Postępu - kompleksie biurowców oddanych ostatnio do użytku. W tym samym budynku, mieści się też główna siedziba Grupy LUX MED, w której pracują działy administracyjne firmy. W nowym centrum medycznym przyjmują specjaliści dotychczas pracujący w placówce przy ul. Racławickiej 132 B, m. in.: interniści, kardiolodzy, laryngolodzy, lekarze medycyny pracy, neurolodzy, nefrolodzy, okuliści, ginekolodzy, alergolodzy, pulmonolodzy, specjaliści chorób zakaźnych i medycyny tropikalnej, dermatolodzy, diabetolodzy, endokrynolodzy, gastrolodzy, hematolodzy, hepatolodzy, reumatolodzy i urolodzy. Centrum dysponuje również gabinetami stomatologicznymi, w których realizowane są usługi z zakresu: stomatologii zachowawczej, chirurgii stomatologicznej i protetyki.

Do dyspozycji pacjentów jest też szeroki zakres badań, w tym: EKG spoczynkowe, EKG wysiłkowe i USG oraz zabiegów rehabilitacyjnych, takich jak: elektrostymulacja, fonoforeza, galwanizacja, jonofereza, prądy diadynamiczne, prądy interferencyjne, terapia laserowa, terapia manualna, ultradźwięki i ultradźwięki w wodzie.

Centrum Medyczne LUX MED przyjmuje od poniedziałku do piątku, w godzinach 7:30 - 20:00 oraz w sobotę od 8:00 do 14:00. Pacjenci mogą również skorzystać z przeznaczonego specjalnie dla nich parkingu.

„Jestem przekonana, że nasi Pacjenci w pełni docenią nowoczesne wyposażenie, komfortowe warunki panujące w nowej placówce oraz dogodną lokalizację największego w Warszawie centrum medycznego LUX MED. Nowa placówka LUX MED przy ul. Postępu przejęła funkcje, które przez 16 lat pełniła poradnia przy ul. Racławickiej 132 B. Historycznie pierwsze centrum medyczne LUX MED, wkrótce wyspecjalizuje się w świadczeniu doraźnej pomocy medycznej oraz diagnostyce obrazowej i laboratoryjnej. Podobnie jak placówka w Parku Postępu, również pozostałe inwestycje Grupy LUX MED spełniają najwyższe standardy jakości. W ostatnim czasie otworzyliśmy nowe placówki w Krakowie i Poznaniu. Podjęliśmy także współpracę z Parafią Ewangelicko Augsburską przy prowadzeniu domu opieki Tabita w Konstancinie-Jeziornej. Już wkrótce uruchomimy kolejne poradnie w Gdyni, Gdańsku i Lublinie. W planach mamy również otwarcie w połowie przyszłego roku szpitala chirurgii jednego dnia w Warszawie, przy którym będzie się mieścić Centrum Pomocy Doraźnej Grupy. Równolegle wprowadziliśmy zintegrowany system informatyczny, który ma kluczowe znaczenie dla podwyższenia standardów obsługi klientów Grupy. Te i inne zrealizowane inwestycje to efekt konsekwentnie wprowadzanej w życie strategii wpracowanej wspólnie z naszym inwestorem po jego wejściu do LUX MED w 2008 r." - powiedziała Anna Rulkiewicz-Kaczyńska, Prezes Grupy LUX MED.