LUX MED znów na pole position

Grupa LUX MED, Główny Partner Medyczny Polskiego Komitetu Olimpijskiego, uruchamia program Medycyna dla Sportu i Aktywnych, za którego rozwój odpowiedzialny jest Robert Korzeniowski. Program realizowany będzie m.in. w specjalistycznych placówkach PROFEMED, których do 2017 roku Grupa planuje uruchomić aż sześć.

Grupa LUX MED intensywnie rozwija swoje kompetencje w zakresie medycyny sportowej. W 2013 roku Grupa przejęła szpital Carolina Medical Center specjalizujący się w ortopedii i medycynie sportowej. Rok później została Głównym Partnerem Medycznym Polskiego Komitetu Olimpijskiego. Dzisiaj rusza z szerokim projektem Medycyna dla Sportu i Aktywnych kierowanym zarówno do wyczynowców, jak i ambitnych amatorów, którego Menadżerem został Robert Korzeniowski.

- Działamy w zintegrowanym modelu skoordynowanej opieki zdrowotnej i mamy wszelkie kompetencje, by uruchomić unikalny na polskim rynku program Medycyna dla Sportu i Aktywnych. Wykorzystujemy bogate doświadczenia sportowców i najlepszych lekarzy specjalizujących się w medycynie sportowej. Współpracujemy z Centralnym Ośrodkiem Medycyny Sportowej i mamy ambitne plany rozbudowy naszej infrastruktury z myślą o programie - do końca 2017 r zamierzamy prowadzić 6 specjalistycznych placówek PROFEMED - mówi Anna Rulkiewicz, Prezes Grupy LUX MED.

Pierwsza ze wspomnianych placówek już działa. Przed kilkoma dniami została uruchomiona przy ulicy Bobrowieckiej w Warszawie. W ramach programu Medycyna dla Sportu i Aktywnych oferujemy kompleksowe usługi z zakresu medycyny sportowej, począwszy od kwalifikacji do uprawiania aktywności sportowej (orzecznictwo sportowe), poprzez ocenę sprawności i wydolności, trening funkcjonalny i motoryczny, konsultacje specjalistyczne, kończąc na leczeniu i przywróceniu pełnej sprawności dzięki rehabilitacji.

- Z własnego doświadczenia wiem, jak ważna dla sportowców, ale również aktywnych amatorów, jest skoordynowana ścieżka leczenia i fachowe poradnictwo w zakresie profilaktyki. Dotychczas takie osoby często nie wiedziały, gdzie się udać w przypadku kontuzji lub wątpliwości. LUX MED tworząc tak rozbudowaną sieć centrów leczniczo-rehabilitacyjnych, jest pionierem na polskim rynku, dlatego bardzo cieszę się, że uczestniczę w tym projekcie i mogę przyczynić się do kształtowania postaw prozdrowotnych Polaków - mówi Robert Korzeniowski, Menadżer Projektu Medycyna dla Sportu i Aktywnych.