LUX MED Sp. z o.o. kupuje od TP SA Centrum Medyczne TEPEMED

Warszawa, 31.03.2009 r.

Centrum Medyczne TEPEMED prowadzone przez TP Med sp. z o.o. działa od około 40 lat, początkowo jako przychodnia zakładowa pracowników łączności. Dysponuje placówką w centrum Warszawy, gdzie na ponad 1 800 m2 powierzchni oferuje kompleksową opiekę medyczną od szeroko pojętej profilaktyki poprzez pełną diagnostykę, drobne zabiegi chirurgiczne, rehabilitację i leczenie stomatologiczne. Zatrudnia lekarzy ponad 20 specjalizacji medycznych. Spółka obsługuje ponad 20 tys. pacjentów.

Transakcja ta to duża korzyść dla obu stron. Zakup Centrum Medycznego TEPEMED wpisuje się w realizowaną przez Grupę LUX MED strategię rozwoju sieci placówek wysokiej jakości oferującej kompleksowe usługi medyczne. Jednocześnie, dotychczas tylko część pracowników Telekomunikacji Polskiej zatrudnionych w Warszawie i Katowicach miała możliwość realizacji usług medycznych w ramach Grupy TP, a  dzięki porozumieniu podpisanemu z LUX MED opieką objęci zostaną wszyscy pracownicy TP, którzy będą mogli korzystać z każdego z Centrów Medycznych Grupy LUX MED  oraz  naszych placówek partnerskich w całej Polsce." - powiedziała Anna Rulkiewicz - Kaczyńska Prezes Grupy LUX MED i Centrum Medycznego LIM.

Zawarta transakcja jest częścią strategii Grupy TP, zgodnie z którą zamierzamy koncentrować się na rozwoju oferty zintegrowanych usług multimedialnych oraz tworzeniu innowacyjnych usług konwergentnych - a obsługę tych obszarów, które pozostają poza głównym kierunkiem rozwoju jak np.: usługi medyczne pozostawić firmom, dla których jest to podstawowy profil działalności." - powiedział Jacek Kałłaur, Członek Zarządu ds. Zasobów Ludzkich TP SA.

Podobne umowy na korzystanie z usług medycznych Spółka LUX MED zawarła również z PTK Centertel Sp. z o.o. oraz TP EmiTel Sp z o.o.