LUX MED innowacyjnie o ekologii

Startuje proekologiczna kampania Grupy LUX MED - Drzewa Życia. W jej ramach zostanie przeprowadzona niestandardowa i pierwsza tego typu akcja informacyjna zorganizowana w 8 parkach w Polsce.

„Drzewa życia" to innowacyjna akcja informacyjno-edukacyjna, której koncept oparty jest o niestandardowe nośniki tj. minibillboardy, będące odwzorowaniem tradycyjnych billboardów, pomniejszone w skali 1:12, z zachowaniem wszystkich szczegółów. Świat mikro ma na celu poruszenie wyobraźni odbiorców i zwrócenie uwagi na to, co w życiu jest najważniejsze, czyli zdrowie.
Dlatego w 8 parkach w Polsce pojawi się ponad 130 takich minibillboardów, które będę przekonywać spacerowiczów do szanowania zieleni i dbania o swoje zdrowie.

„Idea akcji łączy działania na rzecz kształtowania postaw ekologicznych z informacją o naszych usługach. Nazwy Planów Opieki Medycznej dla Klientów indywidualnych pochodzą od drzew i tak w naszej ofercie mamy dąb, brzozę, jarzębinę, orzech, jodłę, sosnę i platan. Każdy nośnik nawiązuje do innego gatunku, na przykład billboard z informacjami o planie medycznym „Dąb", stanie pod dębem, tak jak „Jarzębina" pod jarzębiną etc.
Nowatorska kampania, na którą się zdecydowaliśmy, jest przede wszystkim nieinwazyjna dla przestrzeni miejskiej. Ponadto, doskonale wpisuje się w ideę zrównoważonego rozwoju, która jest nam bardzo bliska. Zachęcając społeczeństwo do aktywnej profilaktyki nie możemy zapominać o postawach przyjaznych środowisku, gdyż oba tematy w sposób naturalny łączą się. - mówi Marzena Kowalska, Dyrektor Marketingu i Komunikacji Korporacyjnej Grupy LUX MED.

W ramach akcji LUX MED nawiązał współpracę z Fundacją Gaja, która 10 października sadzi drzewa na Polach Mokotowskich. Następnie dzięki wsparciu LUX MED posadzone będą drzewa w Beskidzie Śląskim. Kampanię wspierać będzie duet artystyczny Minimondo, który przygotował specjalną sesję zdjęciową poruszającą wyobraźnię odbiorców i mediów. Patronami medialnymi akcji są: Wirtualna Polska, serwisy: Palapa, Purpose, Lubię Drewno. Akcja potrwa do końca października br.