LUX MED Diagnostyka przejął Scanlab Sp. z o.o.

LUX MED Diagnostyka przejął Scanlab - spółkę świadczącą usługi z zakresu diagnostyki obrazowej i teleradiologii. Sieć placówek diagnostycznych Grupy LUX MED powiększyła się także o pracownie w Szpitalu Wolskim w Warszawie i III Szpitalu Miejskim im dr. Karola Jonschera w Łodzi.

LUX MED Diagnostyka przejął Scanlab sp. z o. o., łódzką spółkę świadczącą usługi z zakresu diagnostyki obrazowej metodą rezonansu magnetycznego oraz teleradiologii. Scanlab ma ponad 60 współpracowników medycznych. W 2013 roku w placówce wykonano prawie 10 tys. badań rezonansu magnetycznego oraz 40 tys. opisów badań diagnostycznych w ramach teleradiologii. Scanlab ma podpisany kontrakt z NFZ.

W ramach outsourcingu usług LUX MED Diagnostyka powiększył swoją sieć o pracownie w Szpitalu Wolskim w Warszawie i III Szpitalu Miejskim im dr. Karola Jonschera w Łodzi. W Szpitalu Wolskim pracownia wyposażona jest w rezonans magnetyczny, tomograf komputerowy i rtg. Z kolei w Szpitalu im. Jonschera LUX MED Diagnostyka oferuje usługi diagnostyki obrazowej wykonywane metodą rezonansu magnetycznego.

W Łodzi oferujemy usługi ambulatoryjne w 3 placówkach, hospitalizacyjne w szpitalu Endoterapia, a teraz zakres naszych usług w tym mieście zostaje powiększony o 2 pracownie diagnostyki obrazowej. Zależy nam, aby świadczyć jak najbardziej kompleksową opiekę medyczną. Mamy już 146 placówek medycznych w całym kraju - w tym 5 szpitali i 19 pracowni diagnostycznych, dlatego w naszym przypadku możemy mówić o zintegrowanym modelu opieki zdrowotnej. Chcemy umożliwić dostęp do usług medycznych najwyższej jakości, jak największej liczbie Polaków. - mówi Anna Rulkiewicz, Prezes Grupy LUX MED.