Grupa LUX MED rośnie

Do Grupy LUX MED dołącza Centrum Zdrowia Medycyna z Białegostoku, które w swoich czterech placówkach ambulatoryjnych zatrudnia 150 lekarzy wielu specjalności i pod opieką ma ponad 70 tysięcy pacjentów.

Medycyna działa od 2006 roku. Sieć oferuje szeroki zakres specjalizacji medycznych z dostępem do pełnej diagnostyki obrazowej i laboratoryjnej oraz usług stomatologicznych. Obecnie LUX MED ma już 153 własne centra medyczne - to najwięcej ze wszystkich prywatnych świadczeniodawców usług zdrowotnych w Polsce.

Wyróżnikiem LUX MED jest kompleksowa opieka medyczna oferowana w skali ogólnopolskiej. W tym kierunku stale się rozwijamy inwestując w nowe placówki, sprzęt, systemy informatyczne, a także poprzez akwizycje. Nasza sieć placówek ambulatoryjnych jest już bardzo rozwinięta, zwłaszcza w dużych miastach centralnej i zachodniej Polski. Dołączenie Centrum Zdrowia Medycyna oznacza, że teraz pacjenci ze wschodniej części kraju będą mieli już bezpośredni dostęp do naszej sieci. Jest to kolejny krok w realizacji strategii rozwoju nie tylko w największych miastach, ale także w ośrodkach średniej wielkości, do których zalicza się Białystok - mówi Anna Rulkiewicz, Prezes Grupy LUX MED.

Dołączenie Centrum Zdrowia Medycyna do Grupy LUX MED to już piąta akwizycja w ciągu minionego półrocza. W grudniu ubiegłego roku do Grupy dołączył szpital Carolina Medical Center w Warszawie oraz spółka diagnostyczna Tomograf w Toruniu. W tym roku - pracownie diagnostyczne Scanlab w Łodzi i Diagnostic-Med w Poznaniu.