Profesor Rossello przyjeżdża do Polski

Światowej sławy specjalista chirurgii ręki - Profesor Mario Igor Rossello - 6 marca przyjedzie do Polski. Celem dwudniowej wizyty jest przeprowadzenie dwóch zabiegów operacyjnych, inaugurujących jego współpracę ze Szpitalem LUX MED przy ulicy Puławskiej 455 w Warszawie.

Profesor Rossello, światowej klasy chirurg ręki, znaczącą część swojej kariery zawodowej poświęcił przywracaniu sprawności manualnej osobom z wrodzonymi deformacjami ręki oraz osobom po ciężkich i rozległych urazach tej części ciała. Operował m.in. Roberta Kubicę po wypadku podczas rajdu we Włoszech w 2011 roku. Dzięki szybkiej interwencji i wysokim umiejętnościom Profesora sportowiec mógł chociaż częściowo wrócić do zawodowego sportu. Wiedza i doświadczenie, które prof. Rossello zgromadził podczas 35 lat pracy zawodowej, pomogą stworzyć w Szpitalu LUX MED Centrum Chirurgii Ręki gdzie znajdą pomoc zarówno osoby z typowymi schorzeniami tego narządu, jak i pacjenci z ciężkimi i rzadkimi problemami.

Tym razem Profesor Rossello będzie również dostępny dla wszystkich osób, które szukają pomocy w związku ze schorzeniami bądź urazami ręki. Siódmego marca br., w sobotę, w Szpitalu LUX MED przy ul. Puławskiej 455 w Warszawie odbędą się konsultacje w zakresie chirurgii ręki, jak i zaawansowanej plastyki tego narządu.

Wszyscy zainteresowani spotkaniem z Profesorem Rossello proszeni są o kontakt pod adresem: adam.tarnawski@luxmed.pl lub telefonicznie pod numerem 501 543 136.

Środki finansowe na jedną z operacji zebrane zostały przez Fundację Splotu Ramiennego Więcej o Fundacji na stronie www.fsr.pl.