Ekran DDS w każdej placówce Grupy LUX MED

W placówkach Grupy LUX MED zainstalowano ekrany Digital Dynamic Signage. LUX MED jako pierwsza sieć medyczna w Polsce wykorzystał ten nośnik informacji na tak dużą skalę. Ekrany mają służyć m.in. obsłudze klienta i wsparciu działań marketingowych.

Ponad 200 ekranów Digital Dynamic Signage (DDS) zamontowano w 71 placówkach Grupy LUX MED na terenie całego kraju. Na ekranach wyświetlane są 12-minutowe materiały wideo o charakterze informacyjno - edukacyjnym. Nagrania dotyczą tematów z zakresu zdrowia, ekologii, turystyki i kultury. Ekrany mają być przede wszystkim nowoczesnym kanałem komunikacji z pacjentami, który umożliwia przekazywanie zawsze aktualnych informacji dotyczących oferty, a także pozwala zrelaksować się odwiedzającym, którzy oczekują na wizytę u specjalisty.

Montaż ekranów DDS to także wsparcie działań informacyjnych Grupy. Wyświetlane na nich komunikaty ograniczą z czasem konieczność wykorzystywania materiałów drukowanych. Ponadto, zastosowanie tego nośnika informacji pozwala na dużą elastyczność i możliwość szybkiej edycji treści.