Dwa nowe Centra Medyczne Grupy LUX MED

Warszawa, 02 kwietnia 2009 r.

Grupa LUX MED otworzyła dwie nowe placówki: w Olsztynie, działającą pod marką LUX MED i Warszawie, uruchomioną pod marką PROMEDIS.

W ostatnim czasie otwarta została 3. w Warszawie i 10. w Polsce poradnia PROMEDIS. Nowe Centrum Medyczne mieści się przy ulicy Taśmowej 7, w kompleksie biurowym Marynarska Business Park. W placówce o powierzchni ponad 600 m2 znajduje się 11 gabinetów lekarskich, 2 zabiegowe oraz wyposażona w wysokiej klasy sprzęt pracownia USG. Przyjmują w niej lekarze specjalizujący się m.in. w: kardiologii, internie, laryngologii, alergologii, ginekologii, dermatologii, okulistyce, neurologii, pulmonologii czy gastrologii. Poradnia oferuje także szeroki zakres badań diagnostycznych: laboratoryjnych oraz ultrasonograficznych.

W tym samym czasie otwarte zostało również 19. Centrum Medyczne LUX MED w Polsce. Poradnia mieści się w Olsztynie przy ul Głowackiego 28. Na około 300 m2 znajduje się 5 gabinetów lekarskich, a także gabinet zabiegowy. W nowej placówce pacjenci mogą skorzystać z porady lekarzy specjalistów m.in. medycyny rodzinnej, medycyny pracy, internisty, neurologa, laryngologa, foniatry, ginekologa, chirurga ogólnego, kardiologa, gastrologa, okulisty, alergologa i dermatologa. Można w niej też wykonać badania laboratoryjne, spirometryczne oraz EKG spoczynkowe.

„Dzięki uruchamianiu kolejnych centrów stale zwiększamy dostępność usług. W ramach Grupy LUX MED i Centrum Medycznego LIM dysponujemy już 64 placówkami własnymi i 23 przyzakładowymi. Systematycznie poszerzamy też zasięg terytorialny Grupy, własne centra medyczne posiadamy już w 13 dużych miastach Polski (w czterech mniejszych miejscowościach prowadzimy placówki przyzakładowe). Cały czas współpracujemy też z ponad 960 partnerami medycznymi w całym kraju. Dzięki temu nasi pacjenci są pod opieką Grupy podróżując po całej Polsce. Odpowiednia dostępność to, obok kompleksowości usług oraz jak najlepszego dopasowania do potrzeb naszych klientów, jeden z priorytetów w strategii rozwoju Grupy LUX MED i Centrum Medycznego LIM. Temu celowi służyć też będzie wprowadzenie zintegrowanego systemu informatycznego." - powiedziała Anna Rulkiewicz, Prezes Zarządu Grupy LUX MED i Centrum Medycznego LIM.

W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt z:

Katarzyną Michaliszyn,
Specjalistą Komunikacji Korporacyjnej